Over ons

Gedichten

In het jaar 2000 kwam in eigen beheer een eerste dichtbundel uit, getiteld Groninger Gedichten: Stad, Land en Kunstenaars. Deze bundel is nog steeds verkrijgbaar. Een collectors item is de verhalenbundel De Reiziger en de Vreemdeling uit 2001, een Spaanse vertelling met daarin opgenomen een zestal gedichten.Voor de liefhebber is tot slot de bundel Negen Horizonnen beschikbaar, waarin autobiografische verhalen worden gecombineerd met dichtwerken.

Teksten in opdracht

Kees Langejan schrijft tevens (lied)teksten, proza en poëzie in opdracht


 


Kees Langejan

is de schrijver van MARIKESJ. Na een studie Nederlandse Taal-en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen (1977-'81) pakte hij halverwege de jaren 90 zijn liefde voor de Nederlandse taal weer op. Aanvankelijk schreef hij liedteksten voor zijn partner Marietta Rust. Later voegden zich daar journalistieke teksten en korte prozastukken bij. Vanaf het jaar 2001 houdt hij zich intensief bezig met het schrijven en op muziek zetten van kinderliedjes.


In het Coronajaar 2020 heeft Kees een oud plan om de rivier waaraan hij woont, Het Reitdiep, te eren met een aantal  liedjes. Hij heeft  tien liedteksten geschreven en hierbij muzikanten gezocht om de liedjes tot song te maken. In de loop van 2021 hoopt hij dat het resultaat hiervan, de CD 'Het Water Zag',  het licht zal zien, gevolgd door een boekwerkje en app, waarin de liedjes als onderdeel van een fietstocht Groningen-Zoutkamp fungeren.

Marietta Rust

Marietta Rust is geboren in 1963 in Groningen en woont momenteel in het Groningse dorpje Garnwerd. In 1992 studeerde zij af aan de Lerarenopleiding Ubbo Emmius en in 1994 aan de Academie Minerva, Groningen.


Marietta zingt, danst, speelt en schrijft,  ze maakt decors, theaterkostuums en handpopbeesten en is daarnaast  ook nog eens  schilder, graficus en beeldhouwer.


Samen met haar partner Kees Langejan maakt Marietta  sinds 2000 onder de naam Marikesj kindertheaterproducties. Jaarlijks één á twee producties voor kinderen tussen de twee en tien jaar.


Op muzikaal gebied kreeg Marietta haar opleiding  bij zangpedagoge Gabriëlle Boré.  Ze heeft  in een groot aantal Groningse bands en gezelschappen gespeeld en  gezongen in het Engels, Spaans, Portugees, Afrikaans en Nederlands. Er zijn diverse CD’s verschenen waaraan zij heeft  meegewerkt. Momenteel maakt ze deel uit van de Spaanstalige  bands Tinto Sol en Tsigani. In  projectvorm werkt zij  samen met bevriende muzikanten als Hielke de Boer, Michiel Megens, Janco de Leeuw, Berti Kooistra, Christel Postma en Mimouna Lefdou. Voor groepen geef ze zangworkshops. En ook leidt zij een aantal wereldkoren.